Slik kan du tippe på været på flaggdager

Det er nesten ikke måte på hva du kan satse penger på hos bettingselskapene. Visste du for eksempel at du kan satse på hvordan været blir på bestemte dager? Ville det ikke vært gøy å prøve nettopp dette? Du har sikkert hørt noen si at de vedder på at det blir regn syttende mai. Kanskje du har sagt det samme selv, og nå har du sjansen til å tjene litt penger på et slikt veddemål.
Du kan naturligvis ikke tippe på været på en vanlig fredag, og du kan heller ikke tippe på været overalt i verden. Når slike veddemål tilbys, er det i forbindelse med spesielle anledninger, for eksempel store idrettsbegivenheter eller flaggdager. Et mulig veddemål du kan gjøre, er om det blir sol eller regn når barnetoget går på syttende mai. Men du kan bare satse på været i storbyer, og kanskje bare været i Oslo. Hvis du bor i Os eller Skjervøy kan du nok ikke satse penger på hvordan været er der på samme dag. Det skyldes naturlig nok at bettingselskapene vil ha flest mulig personer til å satse penger, og da må de velge værveddemål for en storby.

Hvordan fungerer veddemål på været?

Veddemål på været fungerer akkurat som andre veddemål. Du får to eller flere mulig utfall du skal tippe på, og du får naturligvis oddsen for de ulike mulighetene. Når det gjelder været for syttende mai, kan du kanskje satse på om det blir sol, regn eller overskyet oppholdsvær. Hvis veddemålet gjelder julaften, kan det hende du skal satse på om det er snø eller bar bakke i Oslo på denne dagen. Det er litt begrenset hvor mange slike veddemål som tilbys, og når det gjelder snø eller bar bakke, er det også vanligvis de store byene du kan satse penger på. Du kan besøke bettingselskaper.com for å lese mer om hvordan du tipper været på helligdager og flaggdager. Der finner du kanskje også veddemål for været i andre land, kanskje for ulike lands nasjonaldager.

Hvor lett er det å tippe været?

Det kan være veldig vanskelig å tippe været, og noen ganger kan dagen by på både sol og regn. Hvordan vet du da om du har vunnet eller ikke? Her gjelder det å lese reglene for veddemålet. Hvor mye sol eller hvor mye regn må det være for at innsatsen vinner eller taper? Som regel står det spesifisert hva som må til for at du skal vinne veddemålet. Regelen kan for eksempel være å gjette hvordan været er klokka tolv, eller om det blir regn i løpet av barnetoget. Det er, som alltid, veldig viktig at du vet nøyaktig hvilke regler som gjelder for innsatsen, slik at du kan gjøre et mest mulig fornuftig veddemål.

Hjelp til å tippe været

Som du sikkert vet, er været i Norge veldig vekslende, og kan være vanskelig å gjette. Noen ganger kan til og med meteorologer slite med å varsle det rette været. Jo nærmere den aktuelle dagen du kommer, desto lettere vil det være å se værtrender. Det kan også hjelpe å bo i, eller ha god kjennskap til den aktuelle byen du skal tippe været for. Andre nyttige hjelpemidler er værvarslingstjenester. Sammenlign gjerne flere ulike værtjenester for å se om de er enige eller uenige. Er det stort sprik mellom dem, er været sannsynligvis vanskelig å spå. Dersom flere værtjenester melder det samme været, er det større sjanse for at de har rett. Men det norske været kommer ikke med noen garanti.

Et annet nyttig hjelpemiddel er statistikk. Mange værtjenester tilbyr statistikk for hver enkelt dag på hjemmesidene sine. Da kan du se hvordan været har vært på den aktuelle datoen gjennom flere tiår. Du kan se hvor ofte det har regnet på den aktuelle dagen, og du kan se hvor ofte det har vært snødekke julaften, dersom det er det du skal satse penger på. Heller ikke statistikk vil gi deg en helt sikker prognose, for det er sjelden været har vært akkurat likt på den samme dagen gjennom årenes løp. Et varmere klima har også gjort det litt vanskeligere å spå været, men veddemål om været vil likevel være morsomme.

Følg med i god tid

Hvis du skal satse penger på hvordan været blir på en bestemt dag, er det lurt å planlegge i god tid. Da har du mulighet til å sammenligne statistikk og se værprognoser for det aktuelle tidsrommet. Ja, det kan være morsomt å bare ta en råsjanse og følge magefølelsen, men du vil ha større vinnersjanser dersom du baserer innsatsen din på statistikk og prognoser. Sjekk gjerne langtidsvarselet daglig i flere dager før du gjør innsatsen. Følg med på om prognosen holder seg stabil, eller om den varierer fra dag til dag. Jo mer stabil prognosen er, desto sikrere er varselet. Dersom varselet varierer mye, er værmodellene usikre, og da vil veddemålet ditt også være litt mer usikkert. Som for alle veddemål, gjelder det selvsagt at du ikke satser mer penger enn du har råd til å tape. Alle veddemål, også veddemål om været, skal gjøres for moro skyld, ikke for å bli rik.

Sjekk tilgjengeligheten for værveddemål

Veddemål om været er ikke tilgjengelig hele tiden. Som regel er det bare noen bestemte dager det er aktuelt med slike veddemål, gjerne syttende mai, julaften og for eksempel åpningsseremonier for ulike begivenheter. Men følg gjerne med slik at du ikke går glipp av muligheten til å satse på været når anledningen byr seg. Det er lurt å gå innom flere ulike oddssider og se hvilke veddemål de har, og sammenligne oddsen. Ulike nettsider kan ha ulik odds for identiske veddemål, og det kan du faktisk tjene noen kroner på, vel og merke dersom du gjetter riktig. Det norske været gjør det i hvert fall både spennende og utfordrende å satse penger på været, og noen ganger kan det jo være morsomt å satse på noe annet enn sport. Alle har et forhold til været, så hvorfor ikke gjøre en oddsinnsats på været for en helligdag eller flaggdag.