Rummy regler

Det å finne et nytt kortspill som virkelig faller i smak kan være en stor glede. Vi har gleden av å introdusere deg for å et (forhåpentligvis) nytt og spennende kortspill. Vi skal nemlig forklare deg hvor du kan spille Rummy eller Gin Rummy som det også kalles.


Rummy er et spennende spill som passer for hele familien, så lenge barna ikke er altfor små. Spillet kan spilles med alt fra to til seks spillere, men det er morsommere hvis man er tre eller fler. De forskjellige omgangene tar ofte mellom 5 og 15 minutter, så det kan være greit å sette av litt tid ettersom det er fem omganger.

Slik spiller du Rummy

Rummy regler kan være litt vanskelig i starten, men det høres vanskeligere ut enn det det egentlig er. Det viktigste er nemlig hva du skal spare på hver rundt. Alle spillere starter med syv kort på hånden og skal spare på følgende kombinasjoner:

  • Runde 1: to tres (2 x tre like)
  • Runde 2: en tres og en fjers (tre like og fire stigende kort i samme farve)
  • Runde 3: tre tres (3 x tre like)
  • Runde 4: to tres og en fjers (2 x tre like + en rekke med fire stigende kort i samme farve)
  • Runde 5: to fjers og en tres (to forskjellige rekker med fire stigende kort i samme farve + tre like)

Det er derfor viktig å holde tunga rett i munn slik at man sparer på det riktige. Når du har klart å spare inn det du skal så kan du legge dem ned på bordet. Når andre spillere legger ned sine kort så kan du begynne å bygge på deres kombinasjoner slik at du blir kvitt kortene du har på hånden. Første mann til å bli kvitt kortene vinner den runden.