Den perfekte flaggfesten i hagen!

Temafester er populære og det har blitt vanligere å arrangere fester som også inviterer gjestene til å delta.
Hjemme i stuen kan man finne på mangt men når været byr seg kan man ta festen ute og her blir det mer rom for å være kreativ. Vi skal i dag se nærmere på hvordan en god flaggfest kan ta form i hagen og gi noen tips for deg som ønsker å overraske en flaggentusiast til bursdag eller bare har lyst å arrangere en annerledes temafest med aktiviteter.

Velg flaggtema for hagefesten

Det er et mangfold av flagg å velge mellom derfor er det best å bestemme seg først for hva slags type flagg du ønsker å fokusere på. Du kan velge nasjonalflagg som tema og lage en internasjonal fest med flagg fra ulike land og mat som hører til. Er det kommunevåpen eller fylkesflagg som står på menyen kan du gjøre litt etterforsking og finne mat og drikke fra ulike regioner og servere dette på ulike bord med tilsvarende tema. Flaggfesten kan også formes for fotballentusiaster, geografiintereserte eller fans av ulike spill og serier som Game of Thrones for eksempel.

Du kan også velge “varme” land og lage en strandfest om Hawaii med typiske flagg som vaier på strendene med skilpadde- og surfedesign og kanskje til og med lage en mini strand ved siden av en dobbel solseng og få det til å se ut som din egen Waikiki strand. Om du ikke har solsenger, mangler hagemøbler eller flagg finner du det meste på nettsider som VidaXL som har et samlet utvalg fra en mengde leverandører og levering rett hjem slik at du slipper å bruke tid på å besøke alle møbelhusene.

Her er mulighetene mange, og dersom gjengen som kommer på fest er flaggentusiaster så vil de nok bli ekstra imponerte dersom du tenker litt utenfor boksen.

Servering til hagefesten

Om du skal ha en skikkelig hagefest så anbefaler vi også at du har noe å servere. En hagefest med flaggtema byr på mange morsomme muligheter. Her kan du gå får drinker med små flagg i, en kake formet som et flagg, muffins med papirflagg på eller servere mat der man bruker små flagg som hører til i stedet for tannpirkere til å ta maten.

Aktiviteter med flaggtema

Det blir ingen god fest uten morsomme aktiviteter og vi har derfor kommet opp med fire gode aktiviteter vi tror at kan være ganske morsomme. Dette er fire ganske forskjellige leker, så her håper vi at vi har klart å finne noe som passer for alle, uansett budsjett.

  1. Kahoot om flagg

En Kahoot eller en quiz om flagg er helt supert dersom gjestene dine kan litt om de forskjellige flaggene. Du kjenner gjestene dine best så her kan du vurdere om man skal gjette hvilket flagg som hører til hvilken nasjon, hva flagget heter, hvilke farger flaggene har eller lignende. Velg selv om du ønsker å lage en Kahoot eller en fysisk quiz på papir.

  1. Capture the flag i to lag

Del festen din i to og lek capture the flag. Denne leken er vel og merke litt fysisk, men det er en utrolig morsom lek. Om dere har god tid så kan dere også bruke litt tid på at hvert lag skal designe sitt eget lagflagg. På den måten får man god lagånd, samtidig som man kanskje føler litt ekstra eierskap over flagget sitt. Perfekt for enhver aldersgruppe.

 

  1. Rødt eller grønt flagg

I stedet for å leke rødt eller grønt lys så kan dere leke rødt eller grønt flagg. Konseptet av leken er det samme og reglene er det samme. Kanskje kan du komme på en litt kul og spennende premie som kan gjøre det litt ekstra morsomt å leke.

  1. Stjel flagget

Kjenner du til ballongleken der man skal sprekke hverandres ballonger. Ideen er at alle har hvert sitt lille flagg eller vimpel og så skal man forsøke å stjele fra hverandre ved å løpe rundt. Den som til slutt har flest flagg vinner. Igjen; tenk på en spennende premie.